Sign Company
De dolfijn 34 | 1601 MG Enkhuizen
T (0228) 351960 | F (0228) 351961copyright | disclaimer

acrylaatAcrylaat (PMMA)


(Polymethylmetacrylaat=PMMA) is een in haar transparante verschijning glasheldere kunststof die de meeste mensen kennen onder de merknamen Plexiglas® of perspex® . Acrylaat is verkrijgbaar in vele vormen en kleuren, plaat, volstaf, holstaf, buis en blokken. Vanwege de unieke eigenschappen is acrylaat niet alleen te gebruiken als bouw- en interieurkunststof maar in vele toepassingsgebieden, zoals (licht)reclame, technische, industriële producten, medische toepassingen etc.
Er zijn twee soorten PMMA halffabrikaat: gegoten en geextrudeerd. De grondstof voor beide is gelijk. Het onderscheid ontstaat door de productiemethode.
Gegoten acrylaat is kwalitatief de beste, gezien de optische helderheid en spanningsvrijheid. Deze soort verdient daarom dan ook de voorkeur bij verspanende bewerkingen en gecompliceerde lijmconstructies. Geextrudeerd acrylaat daarentegen, is beter thermovervormbaar. Acrylaat heeft een aantal zeer specifieke eigenschappen die het tot een unieke kunststof maken. Zo is de lichtdoorlaatbaarheid van glashelder acrylaat zelfs enkele procenten hoger dan die van glas. Daarbij heeft het extreem goede optische eigenschappen en is het absoluut weersbestendig. Ook in verwerking en bewerking kunnen acrylaatplaten uitstekende resultaten laten zien. Zowel bij mechanische als bij thermovormende bewerkingen. Een belangrijk argument voor het gebruik van Acrylaat in de lichtreclame is het enorme aanbod in kleur en uitvoering. Acrylaat is verkrijgbaar in o.a. extra slagvast, gestructureerd, spiegel, opaal, smoke en in een breed scala aan kleuren. Bij grotere opdrachten is het zelfs mogelijk om een kleur speciaal aan te laten maken.


Bron: Time Lichtreclame - Adviesbureau

Voorbeelden van toepassingen.